Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2015

ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΤΑΞΗΣ ΜΑΣ

    Κάθε κοινωνική ομάδα, είναι γνωστό, ότι για να λειτουργεί σωστά και δίκαια για όλα τα μέλη της, θα πρέπει να έχει θέσει σε λειτουργία κάποιους κανόνες. Οι κανόνες αυτοί, για να εκπληρώνουν το λόγο ύπαρξής τους, είναι απαραίτητο να τηρούνται απαρέγκλητα από όλα τα μέλη της ομάδας και να έχει αποφασιστεί και η «συνέπεια» στην περίπτωση που κάποιο μέλος παραβεί κάποιον από αυτούς.
    Μια τέτοια ομάδα είναι και η τάξη μας γι αυτό αποφασίσαμε ότι θα πρέπει, όλοι μαζί, να θέσουμε από τώρα, που είναι η αρχή της χρονιάς, τους κανόνες της.
   Αφορμή για να τεθεί το θέμα των κανόνων ήταν η εμφάνιση στην τάξη μας μιας καινούριας φίλης, της Τούλας ( από το Ατακτούλα!!)  η οποία δεν ήξερε να φέρεται και ενοχλούσε με τη συμπεριφορά της τα παιδιά.


    Το κάθε παιδί, αφού συζητήσαμε για το ποιες συμπεριφορές είναι λανθασμένες, συμβούλεψε την Ατακτούλα για το πώς πρέπει να φέρεται μέσα στο σχολείο. 


Μάλιστα, στο διάλειμμα που την πήραμε μαζί μας έξω στην αυλή, τα παιδιά τη «μάλωσαν» πολλές φορές για τις αταξίες της.




    Αποφασίσαμε , λοιπόν, να φτιάξουμε τον κύριο Κανονάκη που με τις συμβουλές του θα συνετίσει την μικρή μας φίλη (αλλά και όλα τα παιδάκια στην τάξη).

  

      

    Έτσι, η μικρή Ατακτούλα κάθε φορά που  θα κάνει μια σκανταλιά, θα πηγαίνει στην αγκαλιά του κυρίου Κανονάκη για να της θυμίσει τους κανόνες.Και σίγουρα την αγκαλιά αυτή δεν θα τη χρειάζεται μόνο η Ατακτούλα.....


   ...Αλλά και το μικρό τερατάκι της τάξης μας το οποίο στην αντίστοιχη ιστορία που διαβάσαμε, την πρώτη μέρα που πήγε στο σχολείο έκανε κάθε είδους ζαβολιά και αναστάτωσε όλη την τάξη. Πετούσε τα παιχνίδια, ούρλιαζε, έσπρωχνε τα άλλα παιδιά, άρπαζε τα παιχνίδια τους, δεν τους άφηνε να ακούσουν το παραμύθι, έτρωγε τα φαγητά τους, δε συμμάζευε τίποτα, φώναζε και ενοχλούσε τα παιδιά την ώρα του ύπνου. Στο τέλος κανένα παιδί δεν ήθελε να κάθεται κοντά του και να παίξει μαζί του. Η δασκάλα θύμωσε τόσο που του φώναξε και του είπε να φύγει από το σχολείο. Τότε μετανιωμένο το μικρό τέρας, ξέσπασε σε κλάματα και ζήτησε συγνώμη. Είπε ότι δεν ήξερε τους κανόνες του σχολείου και ότι θα δούλευε σκληρά για να μάθει να τους εφαρμόζει. Έτσι τα παιδιά αποφάσισαν να το βοηθήσουν να τους μάθει έτσι ώστε να παραμείνει στο σχολείο. 
    Έτσι κι εμείς θέλοντας να βοηθήσουμε την κατάσταση φτιάξαμε τους δικούς μας κανόνες και τους συνδυάσαμε με εικόνες για να είναι πιο ευανάγνωστοι από τα παιδιά ώστε να μην τους ξεχνάνε εύκολα. Τώρα πια ξέρουμε ότι όταν τους εφαρμόζουμε όλα κυλάνε ρολόι στην τάξη αποφεύγοντας τις φωνές και τις συνέπειες... 



  

Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Συμπαράσταση στους Πρόσφυγες




Από 1 έως 8 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε μια Διασυλλογική Κίνηση στην Καβάλα υπέρ των προσφύγων, με σκοπό να συγκεντρωθούν τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα κ.ά. ώστε να σταλούν στη Μυτιλήνη, στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων. Έτσι λοιπόν συγκεντρώθηκαν 533 κούτες από διάφορα είδη, τρόφιμα και ρούχα και άλλες 20 κούτες με φάρμακα. Τα είδη έφθασαν στον προορισμό τους, όπου τα παρέλαβαν   οι Γιατροί του Κόσμου, για να τα διανείμουν ανάλογα με τις ανάγκες.

Μετά από αυτήν την προσπάθεια για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης με σκοπό την ανακούφιση κάποιων από τους χιλιάδες πρόσφυγες που περνούν καθημερινά από τη χώρα μας, συνεχίζουμε δυναμικά, αυτή τη φορά για τα παιδιά.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) συμμετέχει στην διασυλλογική δράση για συμπαράσταση των Σύριων προσφύγων που είναι "διερχόμενοι" από την πόλη μας. Αυτό που γίνεται τώρα, είναι να δημιουργούν μικρές σακουλίτσες με είδη ανάγκης για ταξίδι και να τις προσφέρουν οι ίδιοι, την ώρα που οι πρόσφυγες έχουν αποβιβαστεί από το πλοίο και κατευθύνονται στο ΚΤΕΛ Καβάλας, περιμένοντας να φύγουν. 

Οι σακουλίτσες περιέχουν : 
νερο 500 ml,
μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα
μπισκοτάκια, κρουασανάκια, παστέλια
μικρό παιχνιδάκι λούτρινο,
ξηρούς καρπούς,
ξερά φρούτα,
χυμούς

Οι σακουλίτσες απευθύνονται στα μικρά παιδιά και περιέχουν τέτοια είδη που να είναι εύκολο να μεταφερθούν χωρίς να δημιουργούν κόπο και βάρος μέχρι τον επόμενο σταθμό τους. Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι νέοι άνθρωποι και μικρά παιδιά. Δεν έχουν ανάγκη από χρήματα αλλά προσπαθούν να τα διαφυλάξουν γιατί δεν ξέρουν τι τους περιμένει.

Οι σακουλίτσες ετοιμάζονται στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου της Νομαρχίας κάθε πρωί 10 - 12. ΄Ο,τι μπορεί ο καθένας να προσφέρει είναι αναγκαίο. Καθώς επίσης όποιος μπορεί να συμμετέχει στην δράση συγκέντρωσης των πραγμάτων είναι ουσιαστικό. Υπάρχει ΑΝΑΓΚΗ.  

Για οποιαδήποτε πληροφορία υπεύθυνη από το ΣΕΟ είναι η κυρία Γιούλη Κριθαρέλη, το τηλέφωνό: 6976824879

Όποιος επιθυμεί, μπορεί να φέρνει ο,τιδήποτε από τα παραπάνω είδη στο σχολείο μας κι εμείς θα φροντίσουμε να μεταφερθούν στον τόπο συλλογής


Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2015

ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

 


Πρώτη μέρα στο σχολείο....Μετά από τόσο καιρό το σχολείο γέμισε και πάλι παιδικές φωνούλες!

Σήμερα, που ήταν η πρώτη μέρα, καλωσορίσαμε τα παιδιά και αφού περάσαμε την ώρα μας με παιχνίδια και γνωριμία με τους συμμαθητές, στο τέλος ήρθε η ώρα τα παιδιά να πάρουν και τα βραβεία τους που τα κατάφεραν τόσο καλά!!!



                                                  ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!