Κυριακή 21 Δεκεμβρίου 2014

Χριστουγεννιάτικα...

    Από την αρχή της δεύτερης εβδομάδας τα παιδιά ασχολήθηκαν με μια κατασκευή με γλωσσοπίεστρα, αυτό το ξυλάκι που χρησιμοποιεί ο γιατρός και ενδεχομένως τους φοβίζει. Αποφασίσαμε να το μετατρέψουμε αφού το έβαψαν……


……και του κόλλησαν ματάκια και  μυτούλα……




                                                         ......σε ταρανδάκι!

    Εκτός όμως από τα διάφορα διακοσμητικά που φτιάξαμε, η μέρα μας στο σχολείο περιλάμβανε και πρόβες για τη γιορτή που ετοιμάζαμε. Οπότε, δεν έπρεπε να ξεχάσουμε να φτιάξουμε και μια πρόσκληση για να καλέσουμε και τους γονείς αλλά και άλλα αγαπημένα μας πρόσωπα, να δουν τις πρώτες προσπάθειές των παιδιών σαν ηθοποιοί. Έκοψαν όλα τα κομμάτια προσεκτικά και το αποτέλεσμα ήταν…..




                                                     …..πολύ πολύ όμορφο.

    Αυτό που αναρωτήθηκαν τα παιδιά όταν η τάξη άρχισε να γεμίζει με εργασίες, ήταν πότε θα τις πάρουν στο σπίτι και κυρίως πως. Γι αυτό, σκεφτήκαμε να φτιάξουμε τσαντούλες μέσα στις οποίες θα έμπαιναν οι εργασίες. Εύκολα και με πολλή φαντασία τα απλά σακουλάκια μετατράπηκαν σε όμορφες τσάντες.





    Τα Χριστούγεννα αλλά και η Πρωτοχρονιά έχουν εμπνεύσει και παρακινήσει πολλούς συγγραφείς να γράψουν βιβλία για παιδιά. Αρκετά από αυτά, διαβάσαμε και εμείς μέσα στις τάξεις μας και αποτέλεσαν οι ιστορίες τους θέματα για συζήτηση για το τι είναι αλήθεια και τι ψέματα.



    Για τα παιδιά τίποτα δεν είναι ψέματα ή αδύνατο να συμβεί και η μεγαλύτερη αλήθεια γι αυτά είναι ότι ο Άγιος Βασίλης υπάρχει. Έτσι μπήκαν στη διαδικασία, όπως μπορούσε ο καθένας, να του γράψουν και γράμμα για να γνωρίζει ποιος είναι ο καθένας, τι του ζητά να του φέρει, και τι να προσέξει όταν θα έρθει στο σπίτι του. 


    Η γραφή ήταν για τα παιδιά και κάτι που επέλεγαν να κάνουν και στις αυθόρμητες δραστηριότητες. Δεν ήταν λίγες οι φορές που θέλησαν να αντιγράψουν λέξεις σχετικές με την εποχή.



    Οι μέρες περνάνε και φτάνει και το τέλος της εβδομάδας αυτής…. 

     

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου