Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2015

Συμπαράσταση στους Πρόσφυγες




Από 1 έως 8 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε μια Διασυλλογική Κίνηση στην Καβάλα υπέρ των προσφύγων, με σκοπό να συγκεντρωθούν τρόφιμα, ρούχα, φάρμακα κ.ά. ώστε να σταλούν στη Μυτιλήνη, στο Κέντρο Υποδοχής Προσφύγων. Έτσι λοιπόν συγκεντρώθηκαν 533 κούτες από διάφορα είδη, τρόφιμα και ρούχα και άλλες 20 κούτες με φάρμακα. Τα είδη έφθασαν στον προορισμό τους, όπου τα παρέλαβαν   οι Γιατροί του Κόσμου, για να τα διανείμουν ανάλογα με τις ανάγκες.

Μετά από αυτήν την προσπάθεια για συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης με σκοπό την ανακούφιση κάποιων από τους χιλιάδες πρόσφυγες που περνούν καθημερινά από τη χώρα μας, συνεχίζουμε δυναμικά, αυτή τη φορά για τα παιδιά.

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) συμμετέχει στην διασυλλογική δράση για συμπαράσταση των Σύριων προσφύγων που είναι "διερχόμενοι" από την πόλη μας. Αυτό που γίνεται τώρα, είναι να δημιουργούν μικρές σακουλίτσες με είδη ανάγκης για ταξίδι και να τις προσφέρουν οι ίδιοι, την ώρα που οι πρόσφυγες έχουν αποβιβαστεί από το πλοίο και κατευθύνονται στο ΚΤΕΛ Καβάλας, περιμένοντας να φύγουν. 

Οι σακουλίτσες περιέχουν : 
νερο 500 ml,
μωρομάντηλα, χαρτομάντηλα
μπισκοτάκια, κρουασανάκια, παστέλια
μικρό παιχνιδάκι λούτρινο,
ξηρούς καρπούς,
ξερά φρούτα,
χυμούς

Οι σακουλίτσες απευθύνονται στα μικρά παιδιά και περιέχουν τέτοια είδη που να είναι εύκολο να μεταφερθούν χωρίς να δημιουργούν κόπο και βάρος μέχρι τον επόμενο σταθμό τους. Το μεγαλύτερο ποσοστό είναι νέοι άνθρωποι και μικρά παιδιά. Δεν έχουν ανάγκη από χρήματα αλλά προσπαθούν να τα διαφυλάξουν γιατί δεν ξέρουν τι τους περιμένει.

Οι σακουλίτσες ετοιμάζονται στο φουαγιέ του αμφιθεάτρου της Νομαρχίας κάθε πρωί 10 - 12. ΄Ο,τι μπορεί ο καθένας να προσφέρει είναι αναγκαίο. Καθώς επίσης όποιος μπορεί να συμμετέχει στην δράση συγκέντρωσης των πραγμάτων είναι ουσιαστικό. Υπάρχει ΑΝΑΓΚΗ.  

Για οποιαδήποτε πληροφορία υπεύθυνη από το ΣΕΟ είναι η κυρία Γιούλη Κριθαρέλη, το τηλέφωνό: 6976824879

Όποιος επιθυμεί, μπορεί να φέρνει ο,τιδήποτε από τα παραπάνω είδη στο σχολείο μας κι εμείς θα φροντίσουμε να μεταφερθούν στον τόπο συλλογής


Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου